Naleśniki z kapustą i pieczarkami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, soja, pszenica, owies
Składniki:
woda - 1 szklanka
piwo jasne - 1/2 szklanki
mąka tortowa - 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
żółtka - 2 szt.
jajko - 1 szt.
olej - 2 łyżki
sól - 0,5 łyżeczki
Nadzienie
cebula - 1 szt.
pieczarki - 40 dag
kapusta biała - 30-40 dag
bułka tarta - 1 łyżka
sól, pieprz, sos sojowy do smaku
Pozostałe
jajko - 1 szt.
płatki kukurydziane - 1 szklanka
płatki owsiane - 0,5 szklanki
olej do smażenia
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.