Sushi własnej roboty z warzywami i omletem
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): japońska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, soja, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
woda - 1 i 1/5 szklanki
ocet ryżowy - 50 ml
cukier - 1 łyżka
sól do smaku
arkusze nori - 1 opakowanie
wasabi - 1 szt.
awokado - 1/4 szt.
por biała część - 10 cm
ogórek - 1/2 szt.
serek śmietankowy - 3 łyżeczki
jajko
Dodatkowe informacje:
Omlet usmażyłam z jednego roztrzepanego jaja z małą ilością oleju.Sposób przygotowania:
U mnie: awokado, pora, ogórek oraz omlet. Wszystko należy pociąć w drobne paseczki, Dobrze jest ciąć na słupki o długości równej szerokości dłoni, czterech palców. Dodatkowo dodałam wasabi, sałatę oraz serek śmietankowy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.