Słodko - pikantne skrzydełka z grilla
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, z grilla
Kuchnia (region): amerykańska, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
daktyle sproszkowane Bio Planet - 2 łyżki
olej dezodorowany do smażenia i pieczenia Bio Planet - 3 łyżki
ketchup bio - 3 łyżki
czosnek ząbki - 1 szt.
chili - 0,5 łyżeczki
sól himalajska - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Przygotowujemy marynatę.
Olej mieszamy z ketchupem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
Do marynaty wkładamy skrzydełka i dokładnie je w niej obtaczamy.
Zostawiamy do zamarynowania na 2 godziny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.