Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisySłodko - pikantne skrzydełka z grilla
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wszystko -
- wybierz -
- wszystkie -
- wszystkie -
- dowolne -
- wszystkie -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
  • 225
  • 240
Słodko - pikantne skrzydełka z grilla

Słodko - pikantne skrzydełka z grilla

Dorota Rozbicka

Rodzaj posiłku: danie główne, z grilla

Kuchnia (region): amerykańska, polska

Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko

Zawiera: mięso, drób

20 osób lubi to
20 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

160 min 8 porcji

Składniki:

skrzydełka kurczaka bio - 1 kg
daktyle sproszkowane Bio Planet - 2 łyżki
olej dezodorowany do smażenia i pieczenia Bio Planet - 3 łyżki
ketchup bio - 3 łyżki
przyprawa do kurczaka pieczonego bio - 2 łyżki
czosnek ząbki - 1 szt.
chili - 0,5 łyżeczki
sól himalajska - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Skrzydełka myjemy i osuszamy.
Przygotowujemy marynatę.
Olej mieszamy z ketchupem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
Do marynaty wkładamy skrzydełka i dokładnie je w niej obtaczamy.
Zostawiamy do zamarynowania na 2 godziny.
KROK 2:  Po tym czasie skrzydełka układamy na tacce a tą umieszczamy na kratce grilla.
Grillujemy z obu stron.
20 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 600 g - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 600 g - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CHILI (PIEPRZ CAYENNE) BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    CHILI (PIEPRZ CAYENNE) BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA SUROWE BIO (4 szt.) (około 0,50 kg) - LIMEKO (NA ZAMÓWIENIE)

    Więcej o produkcie na stronie

    SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA SUROWE BIO (4 szt.) (około 0,50 kg) - LIMEKO (NA ZAMÓWIENIE)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KETCHUP BIO 450 ml - RAPUNZEL

    Więcej o produkcie na stronie

    KETCHUP BIO 450 ml - RAPUNZEL

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • DAKTYLE SPROSZKOWANE BIO 300 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    DAKTYLE SPROSZKOWANE BIO 300 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIECZONEGO BIO 60 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIECZONEGO BIO 60 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Dorota Rozbicka

  • Ryż czarny z pokrzywą

     Dorota Rozbicka
  • Proziaki z dynią

     Dorota Rozbicka
  • Zimowa owsianka mocy

     Dorota Rozbicka
  • Orkiszowe pankejki drzewka dla dzieci

     Dorota Rozbicka
  • Miso z makaronem z marchewki

     Dorota Rozbicka
  • Kaszka manna na mleku sojowym z kurkumą, imbierm i inuliną

     Dorota Rozbicka
  • Jednoporcjowa szarlotka ekspresowa

     Dorota Rozbicka
  • Sezamkowa pasta kanapkowa – 2 składniki

     Dorota Rozbicka
  • Popcorn cynamonowy

     Dorota Rozbicka
  • Napar wzmacniający i uodparniający

     Dorota Rozbicka
  • Kluski ziemniaczane z tapioką

     Dorota Rozbicka
  • Pasta kanapkowa cebulowa

     Dorota Rozbicka
  • Taco z kolorowym farszem

     Dorota Rozbicka
  • Ciastka z kaszy jaglanej

     Dorota Rozbicka
  • Surówka z buraków z sosem chrzanowym

     Dorota Rozbicka
  • Koktajl pełen antyoksydantów

     Dorota Rozbicka
  • Wiosenny coleslaw

     Dorota Rozbicka
  • Granola świąteczna

     Dorota Rozbicka
  • Domowe ciasto na pizze orkiszowe z ziołami

     Dorota Rozbicka
  • Śledzie w sosie słodko kwaśnym

     Dorota Rozbicka
  • Ryż na mleku z jagodami

     Dorota Rozbicka
  • Sernik na herbatnikach

     Dorota Rozbicka
  • Kurczak z ajwarem – resztki na stół!

     Dorota Rozbicka
  • Wegańskie curry z kalafiora i fasoli z tamaryndowcem, masłem orzechowym i kokosem

     Dorota Rozbicka
  • Kapusta z żeberkami i komosą

     Dorota Rozbicka
  • Kasza gryczana jak łazanki z kapustą

     Dorota Rozbicka
  • Krupnik wegetariański

     Dorota Rozbicka
  • Rosół z bluszczykiem kurdybankiem

     Dorota Rozbicka
  • Kaszka Leśny Mech

     Dorota Rozbicka
  • Barszcz ukraiński z botwinką

     Dorota Rozbicka
  • PIerniczki imbirowe

     Dorota Rozbicka
  • Quinoa z rybą i warzywami

     Dorota Rozbicka
  • Peanut butter and jelly chia pudding

     Dorota Rozbicka
  • Jajka na ziołowym posłaniu

     Dorota Rozbicka
  • Tarta amarantusowa z nadzieniem sojowo gryczanym

     Dorota Rozbicka
  • Sałatka z kalafiora z kremowym sosem z nerkowców

     Dorota Rozbicka
  • Sałatka z gruszkami w occie

     Dorota Rozbicka
  • Bezglutenowe pancakes z cukinii

     Dorota Rozbicka
  • Orkiszowy makaron z białym sosem kalafiorowym

     Dorota Rozbicka
  • Wegańska sałata z mango i serowym sosem słonecznikowym

     Dorota Rozbicka
  • Kaszka na mleku z mini kiwi

     Dorota Rozbicka
  • Kotlety pieczarkowe bezglutenowe

     Dorota Rozbicka
  • Kotleciki po indyjsku

     Dorota Rozbicka
  • Surówka z selera korzeniowego z ananasem

     Dorota Rozbicka
  • Ciasto z karobem - wegańskie, fit

     Dorota Rozbicka
  • Ryż basmati cukiniowy Zero waste

     Dorota Rozbicka
  • Barszcz czerwony z ciecierzycą, kiszoną rzodkiewką i suszonym jabłkiem - zupa

     Dorota Rozbicka
  • Sałatka z cykorii z awokado i solą sezamową Gomasio

     Dorota Rozbicka
  • Pascha jaglana kokosowa

     Dorota Rozbicka
  • Makaron po azjatycku

     Dorota Rozbicka
  • Klopsiki w sosie koperkowym

     Dorota Rozbicka
  • Gofry gryczane z komosą ryżową

     Dorota Rozbicka
  • Barszczyk czerwony z fasolką pinto - zupa

     Dorota Rozbicka
  • Wegetariański barszcz biały

     Dorota Rozbicka
  • Sałatka z wędzonym serem i ananasem w ananasie

     Dorota Rozbicka
  • Krem buraczkowy z amarantusem na zimno – chłodnik

     Dorota Rozbicka
  • Curry z marchewki

     Dorota Rozbicka
  • Cukinia z kiełbasą

     Dorota Rozbicka
  • Domowy izotonik z zieloną herbatą

     Dorota Rozbicka
  • Sałatka curry z kalafiorem

     Dorota Rozbicka
  • Domowa woda smakowa ananasowo-limonkowa

     Dorota Rozbicka
  • Makaron z fasolką i pokrzywą

     Dorota Rozbicka
  • Pizza biało czerwona

     Dorota Rozbicka
  • Mleko owsiane

     Dorota Rozbicka
  • Gofry z dojrzałych bananów

     Dorota Rozbicka
  • Kanapkowa pasta brokułowa z orzechami

     Dorota Rozbicka
  • Dynia w occie z rozgrzewającymi przyprawami

     Dorota Rozbicka
  • Pulpety z indyka i komosy ryżowej BLW

     Dorota Rozbicka
  • Placki ziemniaczane z brokułem

     Dorota Rozbicka
  • Kaszka na mleku z kajzerką

     Dorota Rozbicka
  • Ciastka owsiane daktylowo - karobowe

     Dorota Rozbicka
  • Kaczka w Ras el Hanout

     Dorota Rozbicka
  • Paluszki grissini z topinamburem i pokrzywą

     Dorota Rozbicka
  • Wieniec drożdżowy z dżemem

     Dorota Rozbicka
  • Śledziki z papryką, cebulką i rodzynkami

     Dorota Rozbicka
  • Super koktajl warzywno owocowy ze stewią i  chia

     Dorota Rozbicka
  • Omlet z kurczakiem, makaronem i rzeżuchą BLW

     Dorota Rozbicka
  • Łosoś Ras El Hanout

     Dorota Rozbicka
  • Makaron z ciecierzycą po włosku

     Dorota Rozbicka
  • Czarna komosa na słodko z owocami

     Dorota Rozbicka
  • Creme brulee z matchą

     Dorota Rozbicka
  • Jesienne pizzerinki z leczo

     Dorota Rozbicka
  • Ziemniaczki z piekarnika Fit

     Dorota Rozbicka
  • Sałatka z łososiem, winogronami, nagietkiem i sosem tysiąca wysp

     Dorota Rozbicka
  • Sałatka z sorgo i brokułem

     Dorota Rozbicka
  • Bulgur z pieczarkami i arbuzem – zero waste

     Dorota Rozbicka
  • Warzywny pasztet z quinoa

     Dorota Rozbicka
  • Placki z mąki kasztanowej

     Dorota Rozbicka
  • Zapiekane winogrona pod kruszonką otrębową

     Dorota Rozbicka
  • Grzaniec bezalkoholowy z suszonych owoców

     Dorota Rozbicka
  • Zupa z zielonych warzyw w 15 minut

     Dorota Rozbicka
  • Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków

     Dorota Rozbicka
  • Zielony koktajl jabłkowo - kokosowy z maca

     Dorota Rozbicka
  • Zielone naleśniki z matcha

     Dorota Rozbicka
  • Coleslaw z młodej kapusty z listkami chrzanu

     Dorota Rozbicka
  • Kaszka z samopszy na mleku

     Dorota Rozbicka
  • Perełki tapioki na mleku kokosowym

     Dorota Rozbicka
  • Makaron z brokułem BLW

     Dorota Rozbicka
  • Duszona papryka nadziewana mięsem

     Dorota Rozbicka
  • Koktajl proteinowy

     Dorota Rozbicka
  • Genialna tarta z łososiem i cukinią

     Dorota Rozbicka
  • Placki z kaszki manny BLW

     Dorota Rozbicka
  • Śmietankowa zupa jarzynowa z kaszą

     Dorota Rozbicka
  • Surówka ze spaghetti marchewkowym

     Dorota Rozbicka
  • Sushi z rzodkiewką

     Dorota Rozbicka
  • Pulpety rybne z ryżem czarnym

     Dorota Rozbicka
  • Kaszka z komosy ryżowej na mleku kokosowym

     Dorota Rozbicka
  • Kalafior z ciecierzycą

     Dorota Rozbicka
  • Zupa pomidorowa zabielana mlekiem owsianym

     Dorota Rozbicka
  • Smoothie arganowe

     Dorota Rozbicka
  • Kasza perłowa z winogronami

     Dorota Rozbicka
  • Jaglany krupnik ze strączkami i pokrzywą

     Dorota Rozbicka
  • Kotlety z topinamburu z furikake

     Dorota Rozbicka
  • Postna fasola biała z cebulką

     Dorota Rozbicka
  • Breakfast bowl

     Dorota Rozbicka
  • Biała fasola z szybkowaru

     Dorota Rozbicka
  • Pączki z pudrem różowym

     Dorota Rozbicka
  • Pomarańczowa babka bezglutenowa

     Dorota Rozbicka
  • Zimowy koktajl bogaty w błonnik

     Dorota Rozbicka
  • Pieczone ziemniaki po włosku

     Dorota Rozbicka
  • Śniadaniowy bowl z tofu i owocami leśnymi

     Dorota Rozbicka
  • Placuszki dla niejadka

     Dorota Rozbicka
  • Hot dogi z brzoskwinią

     Dorota Rozbicka
  • Zielony koktajl bananowy z jarmużem i herbatą matcha

     Dorota Rozbicka
  • Spaghetti z marchewki

     Dorota Rozbicka
  • Lekki sernik z konfiturą jagodową

     Dorota Rozbicka
  • Pasta kanapkowa z warzyw z rosołu Zero Waste

     Dorota Rozbicka
  • Pulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową

     Dorota Rozbicka
  • Leniwe z cynamonem

     Dorota Rozbicka
  • Rosół z wolnowaru

     Dorota Rozbicka
  • Surówka z marynowaną dynią

     Dorota Rozbicka
  • Kaszka manna orkiszowa

     Dorota Rozbicka
  • Pasztet roślinny z białych warzyw i kaszy

     Dorota Rozbicka
  • Sałatka z dressingiem paprykowym

     Dorota Rozbicka
  • Żurek gryczany z kiełbasą parzoną i jajkiem - bezglutenowy

     Dorota Rozbicka
  • Gryczano - orkiszowe babeczki z porzeczkami

     Dorota Rozbicka
  • Botwinka z groszkiem

     Dorota Rozbicka
  • Orkiszotto z pesto czerwonym i zieloną fasolką

     Dorota Rozbicka
  • Pierniczki daktylowe

     Dorota Rozbicka
  • Chipsy z pomidora

     Dorota Rozbicka
  • Kanapki z hummusem i pomidorem

     Dorota Rozbicka
  • Kanapki z pastą brokułową, jajkiem i pomidorem

     Dorota Rozbicka
  • Serek wiejski z borówkami i granatem

     Dorota Rozbicka
  • Mrożona kombucha

     Dorota Rozbicka
  • Zupa buraczkowa z makaronem marchewkowym – post dr Dąbrowskiej

     Dorota Rozbicka
  • Wzmacniający koktajl gruszkowy z selerem

     Dorota Rozbicka
  • Gryczano orkiszowa pizza z cukinią, fetą i konfiturą borówkową

     Dorota Rozbicka
  • Pęczak orkiszowy z kurczakiem i burakiem

     Dorota Rozbicka
  • Jesienna zupa krem

     Dorota Rozbicka
  • Zupa ziemniaczana z kukurydzą

     Dorota Rozbicka
  • Sałatka z mango i serem brie

     Dorota Rozbicka
  • Pasta z batatów z masłem migdałowym

     Dorota Rozbicka
  • Jajka faszerowane szpinakiem

     Dorota Rozbicka
  • Omleciki owsiano daktylowe

     Dorota Rozbicka
  • Basmati stir fry

     Dorota Rozbicka
  • Piernikowe kulki mocy

     Dorota Rozbicka
  • Ciasteczka z sezamem

     Dorota Rozbicka
  • Kurki duszone w śmietanie

     Dorota Rozbicka
  • Tabbouleh z listkami rzodkiewki, migałami, pomarańczą i kurczakiem

     Dorota Rozbicka
  • Krem budyniowy do ciast i tortów - bez nabiału, bez glutenu

     Dorota Rozbicka
  • Tosty francuskie jabłkowo cynamonowe

     Dorota Rozbicka
  • Czekoladowa kaszka jaglana z jabłkiem i marchewką

     Dorota Rozbicka
  • Krakersy z siemienia lnianego

     Dorota Rozbicka
  • Arbuz z szynką długo dojrzewającą

     Dorota Rozbicka
  • Makaron z pomidorkami i fetą kozią

     Dorota Rozbicka
  • Kurczak pieczony w całości

     Dorota Rozbicka
  • Twarożek z amarantusem i duszonymi jabłkami

     Dorota Rozbicka
  • Tapioka na słodko o kokosowym smaku

     Dorota Rozbicka
  • Makaron żytni z indykiem, cukinią i karmelizowaną papryką

     Dorota Rozbicka
  • Sernik z kruszoną posypką

     Dorota Rozbicka
  • Sok o właściwościach antynowotworowych

     Dorota Rozbicka
  • Pieczarki z ryżem

     Dorota Rozbicka
  • Kanapka z jajkiem na wypasie

     Dorota Rozbicka
  • Makaron proteinowy

     Dorota Rozbicka
  • Rosół z pokrzywą

     Dorota Rozbicka
  • Koreańska ryżanka z pak choi

     Dorota Rozbicka
  • Mini naleśniczki ze szpinakiem BLW

     Dorota Rozbicka
  • Surówka z kiszonych buraków i cytrusów z cebulką i ostropestem

     Dorota Rozbicka
  • Dwa rodzaje pierogów z twarogiem i dynią

     Dorota Rozbicka
  • Bezglutenowy, wegański budyń czekoladowy z bananami i jagodami

     Dorota Rozbicka
  • Smoothie z mlekiem owsianym i orzechami

     Dorota Rozbicka
  • Babka drożdżowa z czekoladą

     Dorota Rozbicka
  • Wątróbka z cebulą i podagrycznikiem

     Dorota Rozbicka
  • Kurczak z miodem i rozmarynem pieczony z ziemniakami

     Dorota Rozbicka
  • Liście klonu w sosie pieczarkowym

     Dorota Rozbicka
  • Tapioka z truskawkami i pudrem truskawkowym

     Dorota Rozbicka
  • Letnia cukinia grillowana

     Dorota Rozbicka
  • Rosół z papryczkami padron

     Dorota Rozbicka
  • Makaron z groszku z serkiem wiejskim i cebulką

     Dorota Rozbicka
  • Pizza na mące 00 jak z włoskiej pizzerii

     Dorota Rozbicka
  • Kapusta włoska duszona z żeberkami wędzonymi

     Dorota Rozbicka
  • Ocet jabłkowy z trawą cytrynową

     Dorota Rozbicka
  • Letnia sałatka z dressingiem kokosowym

     Dorota Rozbicka
  • Wegetariańskie drożdżówki orkiszowo - jaglane

     Dorota Rozbicka
  • Krupnik grzybowy

     Dorota Rozbicka
  • Letnia zupa kokosowa ze szparagami i szpinakiem

     Dorota Rozbicka
  • Kapuśniak jaglany z ostropestem

     Dorota Rozbicka
  • Sałatka coleslaw z ajvarem

     Dorota Rozbicka
  • Lasagne z mięsem i cukinią

     Dorota Rozbicka
  • Lekkie curry z jarmużem, młodą kapustą i ogórkiem małosolnym

     Dorota Rozbicka
  • Danie jednogarnkowe z kiszoną kapustą i grzybami

     Dorota Rozbicka
  • Kaszka manna z herbatą matcha

     Dorota Rozbicka
  • Duszony kurczak z fasolką we włoskim stylu

     Dorota Rozbicka
  • Placki z serka waniliowego

     Dorota Rozbicka
  • Czarne risotto

     Dorota Rozbicka
  • Sałatka z cukinią i tuńczykiem

     Dorota Rozbicka
  • Cukinia z patelni – post dr Dąbrowskiej

     Dorota Rozbicka
  • Wegańskie kotlety z pieczonych buraczków z jagłami

     Dorota Rozbicka
  • Pudding Chia matcha

     Dorota Rozbicka
  • Bezglutenowe muffinki makowe

     Dorota Rozbicka
  • Ciastka z amarantusem

     Dorota Rozbicka
  • Surówka po meksykańsku

     Dorota Rozbicka
  • Smoothie bowl z brahmi

     Dorota Rozbicka
  • Kompot z jabłek i gruszek z przyprawami korzennymi

     Dorota Rozbicka
  • Schabowe w panierze bezglutenowym

     Dorota Rozbicka
  • Jabłka w cieście BLW

     Dorota Rozbicka
  • Musli pieczone z jabłkiem

     Dorota Rozbicka
  • Hot dogi z pastą marchewkową

     Dorota Rozbicka
  • Kompot z liczi

     Dorota Rozbicka
  • Wegańskie flaczki sojowe

     Dorota Rozbicka
  • Omlecik z łososiem i świeżym oregano BLW

     Dorota Rozbicka
  • Pulpety po meksykańsku

     Dorota Rozbicka
  • Sałatka z amarantusem, soczewica i migdałami

     Dorota Rozbicka
  • Pełnoziarnisty makaron orkiszowy z grzybami leśnymi

     Dorota Rozbicka
  • Surówka z marchewki i jabłka z podagrycznikiem

     Dorota Rozbicka
  • Tarta ze szpinakiem na pełnoziarnistym cieście

     Dorota Rozbicka
  • Passata pomidorowa

     Dorota Rozbicka
  • Placki ziemniaczane z cukinią i papryczkami padron

     Dorota Rozbicka
  • Ratatouille post dr. Dąbrowskiej

     Dorota Rozbicka
  • Zupa fasolowa z szybkowaru

     Dorota Rozbicka
  • Pulpety drobiowe z amarantusem

     Dorota Rozbicka
  • Bananowo – kokosowe placki z amarantusem

     Dorota Rozbicka
  • Makaronowe kapelusze w sosie truskawkowym z odżywką białkową

     Dorota Rozbicka
  • Racuchy drożdżowe

     Dorota Rozbicka
  • Czerwony napój wzmacniający siły witalne

     Dorota Rozbicka
  • Fasolka po meksykańsku

     Dorota Rozbicka
  • Sałatka z tuńczykiem i sorgo

     Dorota Rozbicka
  • Napoleonka czekoladowa na wafelkach

     Dorota Rozbicka
  • Omlet z cukinią ostro doprawiony

     Dorota Rozbicka
  • Mizeria orzechowa

     Dorota Rozbicka
  • Karnawałowe kwiatki

     Dorota Rozbicka
  • Lemoniada brzozowa

     Dorota Rozbicka
  • Letni super koktajl dla zdrowia i urody

     Dorota Rozbicka
  • Kopytka z batatów dla dzieci

     Dorota Rozbicka
  • Domowy susz pokrzywowy

     Dorota Rozbicka
  • Bułeczki drożdżowe z gruszką

     Dorota Rozbicka
  • Fit sałatka z pieczonym dorszem i glonami morskimi

     Dorota Rozbicka
  • Zupa jarzynowa z pak choi ciecierzycą i suszonymi pomidorami

     Dorota Rozbicka
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą

     Dorota Rozbicka
  • Koktajl owocowy z brokułem i acerolą

     Dorota Rozbicka
  • Brownie daktylowe

     Dorota Rozbicka
  • Drożdżowy wieniec

     Dorota Rozbicka
  • Sos chrzanowy na ciepło z płaskurką

     Dorota Rozbicka
  • Twarożek z ksylitolem, kruszonym ziarnem kakaowca i konfiturą z dyni

     Dorota Rozbicka
  • Czekoladowe batoniki owsiane z amarantusem

     Dorota Rozbicka
  • Dary lata - ocet pomidorowo jabłkowy

     Dorota Rozbicka
  • Zimowa sałatka z pekinką, kukurydzą, paluszkami krabowymi i majonezem z kalafiora

     Dorota Rozbicka
  • Pikantny bigos z kimchi

     Dorota Rozbicka
  • Gołąbki z patelni

     Dorota Rozbicka
  • Zielone lody z kiwi i matcha

     Dorota Rozbicka
  • Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem

     Dorota Rozbicka
  • Gofry marchewkowe

     Dorota Rozbicka
  • Stew z marchewki Zero waste

     Dorota Rozbicka
  • Potrawka z kurczaka z makaronem BLW

     Dorota Rozbicka
  • Śledzie z musztardą

     Dorota Rozbicka
  • Hokkaido pieczona z twarożkiem, czarnym sezamem i syropem klonowym

     Dorota Rozbicka
  • Sałata z mini kiwi – post dr. Dąbrowskiej

     Dorota Rozbicka
  • Ciasto drożdżowe do odrywania

     Dorota Rozbicka
  • Napoleonka z popingiem amarantusowym i śliwkowym pudrem

     Dorota Rozbicka
  • Kotlety z kaszy z kapustą

     Dorota Rozbicka
  • Pasta z bakłażana z suszonymi pomidorami

     Dorota Rozbicka
  • Pasta kanapkowa z bakłażana z koperkiem

     Dorota Rozbicka
  • Rozgrzewające kotleciki jaglano dyniowe z maca i ciecierzycą

     Dorota Rozbicka
  • Tulipany na łące

     Dorota Rozbicka
  • Bavette w sosie pomidorowo kokosowym

     Dorota Rozbicka
  • Duszona kapusta włoska z fasolą

     Dorota Rozbicka
  • Amarantus gotowany z ryżem basmati pełnoziarnistym i dzikim

     Dorota Rozbicka
  • Letnia mizeria z tahini

     Dorota Rozbicka
  • Sałata z figą

     Dorota Rozbicka
  • Fit tarta orkiszowo amarantusowa z cebulą i makiem

     Dorota Rozbicka
  • Krem z  warzyw z pieczonym łososiem i karmelizowanym porem

     Dorota Rozbicka
  • Graham drożdżowe z rabarbarem

     Dorota Rozbicka
  • Pieczona owsianka bananowa

     Dorota Rozbicka
  • Młoda kapusta z groszkiem

     Dorota Rozbicka
  • Wieprzowina w grzybowym sosie

     Dorota Rozbicka
  • Coleslaw z burakiem i kukurydzą

     Dorota Rozbicka
  • Koktajl bogaty w witaminę C 

     Dorota Rozbicka
  • Sałatka śledziowa bez nabiału

     Dorota Rozbicka
  • Pierogi z serem, bananem i cynamonem

     Dorota Rozbicka
  • Sos pomidorowy z passaty

     Dorota Rozbicka
  • Pizza z ogórkiem

     Dorota Rozbicka
  • Codzienne niecodzienne ciasto kawowe

     Dorota Rozbicka
Zobacz więcej przepisów
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
muszą być dobre
01.03.2018, godz. 14:54
Dorota Rozbicka
Dorota Rozbicka powiedział/a:
polecam :)
01.03.2018, godz. 17:58
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Słodko-pikantne to najlepsze połączenie
21.03.2018, godz. 11:16
Dorota Rozbicka
Dorota Rozbicka powiedział/a:
zgadzam się :)
28.03.2018, godz. 13:00
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
mniam
20.06.2018, godz. 18:07
Dorota Rozbicka
Dorota Rozbicka powiedział/a:
dziękuję :)
26.06.2018, godz. 11:30
hela11
hela11 powiedział/a:
Fajne
24.10.2018, godz. 10:50
Dorota Rozbicka
Dorota Rozbicka powiedział/a:
dziękuję :)
04.02.2019, godz. 13:29
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Pyszne skrzydełka;)
07.11.2018, godz. 14:13
Dorota Rozbicka
Dorota Rozbicka powiedział/a:
dziękuję :)
04.02.2019, godz. 13:30
gosia56
gosia56 powiedział/a:
Super pomysł;)
31.01.2019, godz. 12:29
Dorota Rozbicka
Dorota Rozbicka powiedział/a:
dziękuję :)
04.02.2019, godz. 13:30
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
Podoba mi się to połączenie z daktylami
05.04.2019, godz. 11:31
annaeko
annaeko powiedział/a:
smaczne a teraz pora na sezon grillowy więc chętnie wypróbuję tę marynatę
17.06.2019, godz. 12:31
Nikita
Nikita powiedział/a:
Apetyczne skrzydełka
24.03.2020, godz. 10:56
Zimazima
Zimazima powiedział/a:
Wow
27.04.2020, godz. 12:52
gosia56
gosia56 powiedział/a:
dobry
19.11.2020, godz. 11:36
Renixx
Renixx powiedział/a:
Pyszności
08.01.2021, godz. 14:47
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
na pewno bardzo smaczne
26.11.2023, godz. 15:04
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
Fajny przepis
27.01.2024, godz. 10:41

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 10 min
Owsianka błonnikowa

Owsianka błonnikowa

Barbara Strużyna
7 5 15 min
Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 40 min
Herbatka ze świeżej pokrzywy

Herbatka ze świeżej pokrzywy

Barbara Strużyna
10 8 10 min
Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 10 20 min
Piegowate naleśniki

Piegowate naleśniki

Mariola
5 4 40 min
Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
4 5 30 min
Chłodnik w wersji fusion

Chłodnik w wersji fusion

My Little Food Safari
13 16 30 min
Sałatka wiosenna buddha bowl

Sałatka wiosenna buddha bowl

FioletoweAparaty
12 9 25 min
Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
8 6 10 min
Krem ze szparagów z pieczarkami

Krem ze szparagów z pieczarkami

mariola.mk
11 5 30 min
Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki  w słoiku na wynos

Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 11 40 min
Pasta z groszku zielonego

Pasta z groszku zielonego

Zuzanna Wiśniewska
11 8 5 min
Sushi KETO

Sushi KETO

Barbara Strużyna
4 4 25 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

  • - wszystko -
  • ciasta (2713)
  • danie główne (4152)
  • desery (4008)
  • jednogarnkowe (890)
  • lunchbox (1250)
  • napoje (1612)
  • pieczywo (491)
  • przetwory (574)
  • przystawki i przekąski (2955)
  • sałatki (1913)
  • sosy (305)
  • śniadanie (2602)
  • z grilla (111)
  • zapiekanki (400)
  • zupa (1113)
  • - wszystkie -
  • afrykańska (16)
  • amerykańska (170)
  • arabska (58)
  • bałkańska (29)
  • chińska (121)
  • czeska (38)
  • francuska (123)
  • grecka (52)
  • gruzińska (9)
  • hiszpańska (32)
  • holenderska (11)
  • indyjska - hinduska (152)
  • japońska (57)
  • kresowa (152)
  • meksykańska (57)
  • międzynarodowa (4029)
  • niemiecka (86)
  • polska (9254)
  • śródziemnomorska (243)
  • tajska (91)
  • węgierska (35)
  • włoska (471)
  • - wszystkie -
  • Domowe (np: lody, majonez) (669)
  • dla dzieci (4339)
  • na zimę (rozgrzewające) (1298)
  • Sylwester (1283)
  • Wielkanoc (1155)
  • Wigilia (979)
  • - dowolne -
  • wegańskie (2378)
  • bezglutenowe (6582)
  • ryby i owoce morza (759)
  • wegetariańskie (9659)
  • - wszystkie -
  • _Olla_ (242)
  • _Róża_ (36)
  • @zdrowoprzezlife (10)
  • 25san08 (3)
  • 9anetka9 (13)
  • A.Brava (5)
  • AdaKosm (1)
  • Adriana (4)
  • Aga SuRyl (1)
  • aga1615 (1)
  • agioos (3)
  • Agnes1992 (1)
  • Agnieszka (11)
  • Agnieszka Nitsu AktywneZywienie (53)
  • Agnieszka Strużyna (46)
  • aguchaka (38)
  • Alce Nero (9)
  • Aldonka (1)
  • Aleksandra K. (2)
  • Alexandra (1)
  • alexgirl (1)
  • aliciative (1)
  • Alicja (12)
  • Allos1 (3)
  • Amaizin (9)
  • Amarello (40)
  • Amelia Asztemborska (7)
  • Amylon (2)
  • Andriu Andrzej (2)
  • Andzia (3)
  • Aneta Sobieraj (23)
  • Aneta1 (2)
  • Aneta76 (2)
  • AnetaH (2)
  • angelusia (3)
  • ania123 (11)
  • aniap183 (1)
  • Anime5 (2)
  • Anita Zegadło (1)
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz (753)
  • Anitka (1)
  • ankaakna (3)
  • anna anna (1)
  • Anna Gierula (1)
  • Anna Szcześniak (9)
  • annaeko (118)
  • AnnaKruszyna (1)
  • AnnaPi (1)
  • annika (13)
  • aries19 (1)
  • asika100 (6)
  • awesomelife.pl (1)
  • Awokadola (32)
  • Badylarka (11)
  • Baranek (1)
  • barara (1)
  • Barbara Mulik (49)
  • Barbara Strużyna (478)
  • Barbaraa (2)
  • Beata Ogrodowczyk (1)
  • beata28 (1)
  • BeataCygi (8)
  • bercia601 (2)
  • Beti 21 (1)
  • BIO PLANÈTE (43)
  • Bio Vegan (1)
  • bioart (8)
  • biogol (15)
  • BoBoBi (1)
  • bogusia 82 (1)
  • Bożena O. (1)
  • Bożena1960 (527)
  • Bronka007 (7)
  • ChilliBite.pl (2)
  • COCOMI (4)
  • CookTobi.pl (8)
  • corngold (1)
  • Cotakpachnie? (23)
  • d.kublik (2)
  • Dagooshya (81)
  • damian (2)
  • Damian H (1)
  • DawidK (1)
  • definicjasmaku (35)
  • Dejw88 (11)
  • Diana St (16)
  • dishdogz (6)
  • dkrzew (20)
  • Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu) (134)
  • Dominika Olivia (16)
  • Dominika Wakieć (4)
  • doprawionefantazja (5)
  • Dorota Duszak (74)
  • Dorota Kida (3)
  • Dorota Owczarek (1)
  • Dorota Paluchowska (1)
  • Dorota Rozbicka (293)
  • Dorota Woźniak - Twins Pot (97)
  • dorotaR (460)
  • Edyta Knapik (9)
  • Edytak (7)
  • EKO przewodnik (17)
  • ekolubek (2)
  • Ekoprodukt (4)
  • Eksperymentalnie_com (9)
  • elapolo (31)
  • Elciaa (1)
  • Elinka (20)
  • elwira652 (1)
  • Emilia Żebrowska (1)
  • Emiliazeb (1)
  • ewaeu. (57)
  • ewsliwk2 (2)
  • Eylul29 (1)
  • Fabijańscy (45)
  • FAMILY (210)
  • FioletoweAparaty (13)
  • Fiolka13 (24)
  • fit_runner (18)
  • foodcooklove.pl (1)
  • FoodLabStudio (2)
  • foodmania (535)
  • Gabriela Małgorzata (2)
  • Gabrysia (1)
  • gacek1000 (18)
  • garysiak (4)
  • glamlady88 (1)
  • gosia56 (143)
  • gotowaniepatki (105)
  • gotujwstylueko.pl (212)
  • GrabaJ (1)
  • Grażyna P. (1)
  • Grochowska Nutritherapy (4)
  • H A B I B I ☺ (208)
  • Hanna Markowska (1)
  • healthy-dreams (309)
  • helixpomatia (1)
  • HELPA CzaryMamy (3)
  • Herbis (13)
  • hrycanka (1)
  • Ika 1961 (18)
  • Ineczka (10)
  • Ivi111 (7)
  • Iwona Kuczer (269)
  • Iwona Żuczek (6)
  • Iwona_ (1)
  • Iza Godlewska (3)
  • Izabel22289 (3)
  • Izabell (1)
  • Jadowita (41)
  • Jescbyzycwzdrowiu (3)
  • Joanna17 (4)
  • Jokan_eco (1)
  • Jolanta Okonek (94)
  • Julia Kośminek (6)
  • Just a SALAD (3)
  • Justyna Dolecka (1)
  • Justyna Filipek (1)
  • Justynakusiak (6)
  • Justynkaaaa88 (7)
  • Kagadu (1)
  • Karmiąca Mama (2)
  • Karola30 (1)
  • Karolina Wojewoda (1)
  • Karolina1996 (17)
  • Kasia7212 (1)
  • Kasiaa (1)
  • Kasiak (2)
  • kaskaroman97 (1)
  • Katarzyna Kachel (54)
  • Katarzyna L Wójcik (2)
  • Katarzyna Malewska (37)
  • katarzyna321 (1)
  • KatarzynaS (1)
  • Katjuszen (1)
  • Kiki dietetycznie (1)
  • Kinga Bajcar (259)
  • kinga.g (1)
  • KingaP (2)
  • kingaxb (1)
  • kitchen_by_emma (2)
  • Klaudia (1)
  • Klaudynka (7)
  • knowak (8)
  • Konstancja Alicja (58)
  • kropkak (1)
  • Krzepa (1)
  • Kubajah (1)
  • kuchareczka221 (91)
  • Kuchnia Letycji (8)
  • KuchniaMagdaLeny (35)
  • lekkostrawnie (4)
  • LenaMagdalena (1)
  • Lifefood (1)
  • Lima (3)
  • Little Miracles (4)
  • lizzie (1)
  • llsylwia92 (3)
  • Lockelany (28)
  • Loren83 (1)
  • Loreta (1)
  • losica (3)
  • Losteraable (1)
  • ŁukaszK (11)
  • Magda Gaudyn (8)
  • Magda Migaszewska (1)
  • Magda Wojtkiewicz (1)
  • Magda_lena (12)
  • Magdalena Nagler - foodmania (724)
  • Magdalena Zabagło (1)
  • MagdalenaKK (70)
  • Magster (55)
  • Malwina Łyczyńska (2)
  • Małgorzata cieplińska (1)
  • Małgoś (1)
  • MamaNaMedal (35)
  • Marciula (1)
  • Marek Zaremba (1)
  • Margo1 (1)
  • Maria Kawa (1)
  • MarioG (1)
  • Mariola (33)
  • mariola.mk (17)
  • Mariola555 (2)
  • Marta (1)
  • Marta Kalamon (1)
  • Marta Serafin (1)
  • Marta Słota (1)
  • Marta.Z (1)
  • MartaKowalska (1)
  • MartaPij (1)
  • martines (20)
  • Martyna Woj (1)
  • Maryjestcool (2)
  • marysieńka (1)
  • Marzena Pająk (9)
  • marzenna (5)
  • Marzenna Przeorska (1)
  • matesko (16)
  • Mateusz (5)
  • Mateusz Pączek (1)
  • Mateusz95 (1)
  • maupeczki (1)
  • Maurycy (1)
  • Me Gusto (Super Krówka) (3)
  • Melanika (18)
  • Melisa (12)
  • mellowfruit (1)
  • MichalDabek (10)
  • Michalmarek (1)
  • Michał wrzosek (1)
  • mijo20 (1)
  • Mikołaj Bator (23)
  • minieko (2)
  • MintTaste (3)
  • miraga (1)
  • mohoyoga (33)
  • momisiak (1)
  • monamari (17)
  • Monika Dzięgielowska (1)
  • Monika Krzepczak (3)
  • Monika Lemko (5)
  • Monika Pietrzak (2)
  • Monika99977 (1)
  • MonikaB (5)
  • MP5423 (8)
  • My Chcemy Jeść (134)
  • My Little Food Safari (113)
  • mysza75 (3)
  • Na widelcu (300)
  • Nataszqnia (3)
  • Naticzka25 (5)
  • Natumi (6)
  • nielubiezmywania (9)
  • NieTruje (4)
  • nika123 (2)
  • Nikita (925)
  • noelka (9)
  • nothing4real (1)
  • Ola Juliet (1)
  • Ola Krajcir (3)
  • OldFriends (3)
  • Olika3 (7)
  • oostooo (1)
  • opuncja123 (125)
  • Pajurek (1)
  • Pasjonatka (1)
  • PATRYCJA (3)
  • Patrycja Jurkowska (3)
  • Patrycja Matecka (2)
  • Patty :) (2)
  • Paulaa (11)
  • Paulina Jasińska (40)
  • Paulina Zaborowska (1)
  • paulina2157 (813)
  • Paulinat3 (1)
  • Pawel Serek (1)
  • pawelp (4)
  • PawełS (1)
  • Perfect Earth (4)
  • Perma-Guard (5)
  • piecze się (1)
  • polinaz (5)
  • Potatontaz28 (1)
  • Primavera (3)
  • Primefrost (24)
  • PrzepisNaZdrowie (1)
  • PrzepisyMargaretki (104)
  • Purasana (1)
  • Rapunzel (10)
  • Rebeka (5)
  • Renata mama (1)
  • renatka1 (1)
  • Renixx (1995)
  • robakowlife.blogspot.com (4)
  • RobsonSpajder (9)
  • Róża98 (1)
  • Rybcia (1)
  • RysioPysio (9)
  • Sabina2223 (1)
  • siostraelwa (1)
  • Skorpiox (1)
  • skorskadietetyk (7)
  • Skoter (320)
  • slodkisentyment (2)
  • smaczliwka.pl (63)
  • smakujmy (321)
  • Stokrotka (743)
  • stopaa (111)
  • STOPKA (14)
  • Sulka. (1)
  • szpinakot (39)
  • Szybko Tanio Smacznie (168)
  • szydełko (5)
  • tasteMYways (2)
  • Teresabujak1985 (1)
  • TerraSana (14)
  • Tomaszek (2)
  • TomCook (7)
  • tulipan (74)
  • Turtle (2)
  • Tylko z Natury (314)
  • Urszula Kłos (1)
  • Vegannmuffins (13)
  • verkaa (1)
  • Vi Oszczanowska (1)
  • Vvioka (1)
  • w.pisarek (7)
  • Wafelek2601 (325)
  • wegeweda (256)
  • weroniq_bn (1)
  • Wiksaa (1)
  • wszędzie zielono (8)
  • xRobakx (1)
  • yourbetterchoice (1)
  • Z kuchnią na pieńku (7)
  • zapala221 (1)
  • Zdrowie na języku (883)
  • zdrowo_do_pracy (6)
  • Ze zdrowiem mi do smaku (5)
  • Ziarnista (1)
  • Zielenina (33)
  • ZielonaDieta (3)
  • Zielone Koktajle (683)
  • ziemjok (1)
  • Ziemowit Lemon (10)
  • Zimazima (2)
  • Zjemcie (2)
  • Zuzanna Wiśniewska (13)
  • zyjezebyjesc (163)
  • Życie na widelcu (8)
  • życie roślinne (3)
czytaj więcej na bioplanet