![Placuszki bananowo-migdałowe :)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-01/10879-photo-main.jpg)
Placuszki bananowo-migdałowe :)
![](/cache/a32x32/files/users/347-avatar-2080235465.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie
Składniki:
mąka migdałowa - 30 g
proszek do pieczenia - 1/3 łyżeczki
jajko - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Rozgrzej patelnię (możesz użyć odrobiny oleju) i nakładaj porcję ciasta (polecam smażyć malutkie placki, gdyż tak jest łatwiej). Smaż na średnim ogniu do pojawienia się pęcherzyków, a następnie przewróć na drugą stronę i smaż ok. 1 minuty.
Podawaj np. z posiekaną morelą i malinami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.