Ciasto jogurtowe z truskawkami w wersji wegańskiej i bezglutenowej :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe,
Zawiera: gluten, owies
Składniki:
mąka owsiana - 150 g
budyń waniliowy bezglutenowy, bez cukru - 1 opakowanie
jogurt sojowy - 250 g
olej kokosowy płynny - 100 g
nasiona chia - 1 łyżka
ksylitol - 50 g
sól szczypta
banan, dojrzały - 1 szt.
truskawki garść
Sposób przygotowania:
Formę (u mnie standardowa keksówka) wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę, a na wierzchu ułóż truskawki.
Wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz przez 55 minut (do suchego patyczka).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.