Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicygosia56Przepisy
Zobacz:
Profil
Przeglądasz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Krokiety kaszy kukurydzianej

Krokiety kaszy kukurydzianej

gosia56
16 23 30 min
Ciasteczka  z marmoladą

Ciasteczka z marmoladą

gosia56
13 16 40 min
Kruche kwiatki ze śliwką

Kruche kwiatki ze śliwką

gosia56
13 18 45 min
Ciasteczka z płatków owsianych

Ciasteczka z płatków owsianych

gosia56
14 18 40 min
Sałatka z cukinii i pomidorków

Sałatka z cukinii i pomidorków

gosia56
13 14 35 min
Jajecznica z dynią

Jajecznica z dynią

gosia56
14 16 15 min
Sałatka z tortellini

Sałatka z tortellini

gosia56
10 14 20 min
Kasza manna z dynią

Kasza manna z dynią

gosia56
11 12 15 min
Sałatka makaronowa

Sałatka makaronowa

gosia56
10 14 20 min
Rogaliki kakaowe

Rogaliki kakaowe

gosia56
10 14 60 min
Sałata - różności

Sałata - różności

gosia56
9 12 10 min
Sałatka ziemniaczana z zielonym ogórkiem

Sałatka ziemniaczana z zielonym ogórkiem

gosia56
10 12 45 min
Ciasto z borówką i śmietaną

Ciasto z borówką i śmietaną

gosia56
14 22 60 min
Kanapki z tortili

Kanapki z tortili

gosia56
14 20 15 min
Kopytka marchewkowe

Kopytka marchewkowe

gosia56
13 18 25 min
Kasza jaglana z warzywami

Kasza jaglana z warzywami

gosia56
11 14 25 min
Chałwa domowa

Chałwa domowa

gosia56
12 16 120 min
Surówka z kalarepy

Surówka z kalarepy

gosia56
10 16 25 min
Sos pieczarkowy z jabłkiem

Sos pieczarkowy z jabłkiem

gosia56
9 12 25 min
Ciasteczka wielkanocne

Ciasteczka wielkanocne

gosia56
10 14 50 min
Ryż z jarmużem

Ryż z jarmużem

gosia56
9 13 30 min
Pasta z makreli i jabłka

Pasta z makreli i jabłka

gosia56
11 16 15 min
Muffinki z makiem i płatkami jaglanymi

Muffinki z makiem i płatkami jaglanymi

gosia56
9 14 35 min
Muffinki z gruszką

Muffinki z gruszką

gosia56
9 12 35 min
Sałatka z białej kapusty

Sałatka z białej kapusty

gosia56
10 12 40 min
Sałatka gryczana

Sałatka gryczana

gosia56
10 15 45 min
Roladki drobiowe gotowane

Roladki drobiowe gotowane

gosia56
10 17 40 min
Kotlety z kaszy jaglanej z marchewką

Kotlety z kaszy jaglanej z marchewką

gosia56
10 14 40 min
Surówka z kapusty i buraków

Surówka z kapusty i buraków

gosia56
9 12 20 min
Pasta z makreli z koncentratem

Pasta z makreli z koncentratem

gosia56
10 14 20 min
Twarogowe babeczki a la pizza

Twarogowe babeczki a la pizza

gosia56
9 12 40 min
Czerwona kapusta z jabłkiem

Czerwona kapusta z jabłkiem

gosia56
8 10 60 min
Tosty zwijane

Tosty zwijane

gosia56
12 17 15 min
Placuszki z pieczarek

Placuszki z pieczarek

gosia56
9 12 25 min
Jajko w koszyczku tostowym

Jajko w koszyczku tostowym

gosia56
9 12 20 min
Pasztet z soczewicy z warzywami

Pasztet z soczewicy z warzywami

gosia56
11 14 90 min
Pasta z makreli i ryżu

Pasta z makreli i ryżu

gosia56
9 12 30 min
Zupa z ciecierzycą i makaronem

Zupa z ciecierzycą i makaronem

gosia56
11 17 80 min
Zupa z czerwonej soczewicy

Zupa z czerwonej soczewicy

gosia56
10 13 30 min
Omlet z makaronem

Omlet z makaronem

gosia56
9 12 25 min
Buraczki na ciepło z żurawiną

Buraczki na ciepło z żurawiną

gosia56
10 14 80 min
Żółty makaron z jajecznicą

Żółty makaron z jajecznicą

gosia56
9 12 30 min
Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy

gosia56
8 12 80 min
Makaron  z soczewicą czerwoną

Makaron z soczewicą czerwoną

gosia56
8 10 25 min
Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy

gosia56
9 13 70 min
Makaro z jajecznicą  i bazylią

Makaro z jajecznicą i bazylią

gosia56
8 10 20 min
Krokiety rybno ziemniaczane

Krokiety rybno ziemniaczane

gosia56
9 14 60 min
Kotlety ryżowe z marchewką

Kotlety ryżowe z marchewką

gosia56
10 13 45 min
Roladki schabowe  z soczewicą

Roladki schabowe z soczewicą

gosia56
9 12 40 min
Kotlety z kaszy i pieczarek

Kotlety z kaszy i pieczarek

gosia56
10 14 45 min
Placuszki marchewkowe

Placuszki marchewkowe

gosia56
9 12 30 min
Kotlety  z kalafiora z jajkiem

Kotlety z kalafiora z jajkiem

gosia56
10 14 45 min
Babka bananowa

Babka bananowa

gosia56
7 15 80 min
Ciasteczka orzechowe

Ciasteczka orzechowe

gosia56
8 13 60 min
Babka marchewkowa

Babka marchewkowa

gosia56
7 22 75 min
Kwiatki z ciasta twarogowego

Kwiatki z ciasta twarogowego

gosia56
8 10 30 min
Sałatka ryżowa z gruszką

Sałatka ryżowa z gruszką

gosia56
8 10 30 min
Pasta z rukoli i pomidorów

Pasta z rukoli i pomidorów

gosia56
9 11 20 min
Torcik makaronowo - jabłkowy

Torcik makaronowo - jabłkowy

gosia56
10 13 60 min
Babka z chałwą

Babka z chałwą

gosia56
10 13 70 min
Ciecierzyca na gęsto

Ciecierzyca na gęsto

gosia56
10 12 80 min
Ciasteczka sezamowe

Ciasteczka sezamowe

gosia56
9 12 90 min
Chlebek na maślance - orkiszowy

Chlebek na maślance - orkiszowy

gosia56
10 10 100 min
Bułeczki pełnoziarniste

Bułeczki pełnoziarniste

gosia56
9 14 90 min
Kotlety drobiowe z ananasem

Kotlety drobiowe z ananasem

gosia56
10 14 30 min
Buraczki z śliwką i orzechami

Buraczki z śliwką i orzechami

gosia56
10 17 50 min
Bułeczki tygrysie

Bułeczki tygrysie

gosia56
11 18 90 min
Babka śmietankowa

Babka śmietankowa

gosia56
7 8 75 min
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą

gosia56
10 16 45 min
Sałatka z buraków i kapusty pekinskiej

Sałatka z buraków i kapusty pekinskiej

gosia56
10 12 15 min
Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

gosia56
11 20 45 min
Kanapki z łososiem

Kanapki z łososiem

gosia56
10 17 60 min
Kotlety jaglane z piekarnika

Kotlety jaglane z piekarnika

gosia56
10 14 45 min
Ciasteczka z amarantusem

Ciasteczka z amarantusem

gosia56
9 12 40 min
Ciasteczka z płatków jaglanych

Ciasteczka z płatków jaglanych

gosia56
9 13 30 min
Naleśniki z maślanki

Naleśniki z maślanki

gosia56
9 12 40 min
Ciasto z jabłkami z budyniem

Ciasto z jabłkami z budyniem

gosia56
10 14 65 min
Ciastka z kaszy gryczanej

Ciastka z kaszy gryczanej

gosia56
9 15 30 min
Kotlety mielone w opasce z cukinii

Kotlety mielone w opasce z cukinii

gosia56
9 14 40 min
Kotlety jaglane z burakiem

Kotlety jaglane z burakiem

gosia56
11 16 30 min
Babka makowa

Babka makowa

gosia56
9 12 75 min
Zupa szparagowa

Zupa szparagowa

gosia56
9 13 30 min
Zupa z soczewicy czerwonej

Zupa z soczewicy czerwonej

gosia56
10 14 40 min
Jajko w koszyczku szpinakowym

Jajko w koszyczku szpinakowym

gosia56
10 14 10 min
Zapiekanka z kaszy jaglanej ze śliwką

Zapiekanka z kaszy jaglanej ze śliwką

gosia56
9 13 45 min
Kotlety bezmięsne z soczewicy

Kotlety bezmięsne z soczewicy

gosia56
9 12 45 min
Kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami

Kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami

gosia56
9 12 45 min
Kotlety jaglane z pomidorem

Kotlety jaglane z pomidorem

gosia56
9 12 40 min
Kotlety jaglane na zielono

Kotlety jaglane na zielono

gosia56
9 12 45 min
Rolada makowa z kremem maślanym

Rolada makowa z kremem maślanym

gosia56
10 16 60 min
Sałatka z brokuła

Sałatka z brokuła

gosia56
10 14 45 min
Sałatka z cukinii do grilla

Sałatka z cukinii do grilla

gosia56
12 23 45 min
Kotlet  w sosie dyniowym

Kotlet w sosie dyniowym

gosia56
10 14 30 min
Sałatka makaronowa z majonezem

Sałatka makaronowa z majonezem

gosia56
10 16 30 min
Sałatka makaronowa

Sałatka makaronowa

gosia56
12 17 30 min
Rurki z ciasta twarogowego

Rurki z ciasta twarogowego

gosia56
12 18 50 min
Kapusta pekińska z granatem

Kapusta pekińska z granatem

gosia56
10 14 20 min
Sałatka z tortellini

Sałatka z tortellini

gosia56
10 14 25 min
Kotlet w sosie pieczarkowo jabłkowym

Kotlet w sosie pieczarkowo jabłkowym

gosia56
9 12 30 min
Racuchy na maślance z jabłkiem

Racuchy na maślance z jabłkiem

gosia56
10 14 30 min
Kwiatuszki twarogowo dyniowe

Kwiatuszki twarogowo dyniowe

gosia56
9 14 30 min
Zupa z dyni  i pasternaku

Zupa z dyni i pasternaku

gosia56
10 16 30 min
Wątróbka z pomidorem i jabłkiem

Wątróbka z pomidorem i jabłkiem

gosia56
9 12 20 min
Ciasteczka miętowe

Ciasteczka miętowe

gosia56
12 21 45 min
Kanapki z tortili z pastą

Kanapki z tortili z pastą

gosia56
9 12 35 min
Zupa krem z buraków

Zupa krem z buraków

gosia56
12 21 30 min
Roladki schabowe z jabłkiem

Roladki schabowe z jabłkiem

gosia56
13 19 45 min
Rolada biszkoptowa z jabłkiem i śmietaną

Rolada biszkoptowa z jabłkiem i śmietaną

gosia56
10 14 50 min
Pizza na cieście twarogowym

Pizza na cieście twarogowym

gosia56
10 14 45 min
Szarlotka sypana  z jabłkiem

Szarlotka sypana z jabłkiem

gosia56
10 14 70 min
Wątróbka z jabłkiem i śliwką

Wątróbka z jabłkiem i śliwką

gosia56
9 15 20 min
Sernik z masą kajmakową

Sernik z masą kajmakową

gosia56
9 13 80 min
Sałata rózności z figą

Sałata rózności z figą

gosia56
10 15 20 min
Sałatka ryżowa

Sałatka ryżowa

gosia56
11 19 30 min
Roladki drobiowe z bananem

Roladki drobiowe z bananem

gosia56
9 14 45 min
Sos dyniowy z ryżem

Sos dyniowy z ryżem

gosia56
8 11 25 min
Sos dyniowy z makaronem

Sos dyniowy z makaronem

gosia56
8 11 30 min
Ryż z pieczarkami

Ryż z pieczarkami

gosia56
8 11 30 min
Muffinki z michałkiem

Muffinki z michałkiem

gosia56
9 12 35 min
Filet w sosie kawowym

Filet w sosie kawowym

gosia56
8 11 30 min
Zupa krem z żółtej cukinii

Zupa krem z żółtej cukinii

gosia56
10 16 50 min
Muffinki z jabłkiem i bananem

Muffinki z jabłkiem i bananem

gosia56
8 11 30 min
Pasta z makreli wędzonej

Pasta z makreli wędzonej

gosia56
10 17 15 min
Jesienne guziczki

Jesienne guziczki

gosia56
11 15 30 min
Ciasteczka kawowe

Ciasteczka kawowe

gosia56
10 14 30 min
Pasztet z soczewicy czerwonej

Pasztet z soczewicy czerwonej

gosia56
12 18 75 min
Kotlety z kaszy jaglanej botwinki

Kotlety z kaszy jaglanej botwinki

gosia56
8 11 30 min
Sałatka z tortelini

Sałatka z tortelini

gosia56
10 13 30 min
Śledzik z pieczarką i korniszonem

Śledzik z pieczarką i korniszonem

gosia56
8 10 20 min
Śledzik z żurawiną

Śledzik z żurawiną

gosia56
13 15 20 min
Sałatka ryżowa z ananasem

Sałatka ryżowa z ananasem

gosia56
23 34 40 min
Ciasto z borówką amerykańską

Ciasto z borówką amerykańską

gosia56
27 49 40 min
Kulki w ubranku z grilla

Kulki w ubranku z grilla

gosia56
31 41 60 min
Biała kapusta duszona na maśle

Biała kapusta duszona na maśle

gosia56
25 39 20 min
Sałata różności

Sałata różności

gosia56
26 42 0 min
Kotlety jaglane z kapustą

Kotlety jaglane z kapustą

gosia56
28 44 45 min
Jajko sadzone w marchewkowym  koszyczku

Jajko sadzone w marchewkowym koszyczku

gosia56
26 36 20 min
Sałatka z ogórka

Sałatka z ogórka

gosia56
28 37 0 min
Ryż  na różowo

Ryż na różowo

gosia56
24 34 30 min
Rzodkiewka gotowana z masełkiem i słonecznikiem

Rzodkiewka gotowana z masełkiem i słonecznikiem

gosia56
26 42 15 min
Kanapki z tortilli

Kanapki z tortilli

gosia56
27 35 60 min
Krokiety z ricottą i orzechami

Krokiety z ricottą i orzechami

gosia56
31 46 60 min
Ciasteczka z płatków jaglanych

Ciasteczka z płatków jaglanych

gosia56
26 49 30 min

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371190 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet