Sos dyniowy z makaronem
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, pszenica
Składniki:
cebula - 1 szt.
czosnek - 2-3 ząbki
sól pieprz do smaku
oregano do smaku
bulion - 1 szklanka
orzechy włoskie - 1 garść
makaron
Sposób przygotowania:
Dynię obieramy ze skórki wydrążamy środek.
Dynię ścieramy na tarce na średnich oczkach.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę ,czosnek obieramy i siekamy drobno.
Na patelnię dajemy masło klarowane dodajemy cebulę i czosnek podsmażamy.
Ale uważamy aby nie spalić.
Do podsmażonej cebuli dodajemy dynię wlewamy bulion mieszamy chwilę gotujemy.
Do dyni dodajemy przyprawy sól,pieprz, gałkę mieloną szczyptę.
Na dłoń sypiemy oregano i rozcieramy aby wydobyć aromat.
Mieszamy jeżeli sos wyjdzie gęsty można dolać trochę bulionu albo wody.
Jeżeli trzeba to sos doprawiamy.
Podajemy sos z makaronem .
POLECAMiii
Trzeba wysłać prawidłowe do administratora z prośbą o poprawienie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.