Krokiety kaszy kukurydzianej
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
sól ,pieprz do smaku
mleko - 1 litr
farsz:
dynia - 30 dag
cebula - 1 szt.
sól , pieprz do smaku
kminek mielony - 1 łyżeczka
cukier szczypta
twaróg - 25 dag
orzechy włoskie - 3 łyżki
dodatkowo:
bułka tarta
jajko
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy dusimy na masełku studzimy.
Orzechy prażymy na suchej patelni. Siekamy na drobniejsze kawałki.
Dynię obieramy ścieramy na tarce,dodajemy twaróg ,orzechy,uduszoną cebulkę doprawiamy solą ,pieprzem,cukrem ,mielonym kminkiem,szczyptą imbiru mieszamy.
Na mokrej dłoni rozgniatamy porcję kaszy dodajemy porcję farszu składamy formujemy krokieta .
Krokieta panierujemy w jajku i obtaczamy w bułce tartej
Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju .
Podajmy na ciepło do obiadu.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.