![Ryż na różowo](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-06/9928-photo-main.jpg)
Ryż na różowo
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
jabłka - 2 szt.
maliny - 1 garść
cukier - 2 łyżki
olej kokosowy - 1 łyżka
płatki migdałowe trochę
sól - 1 szczypta
sok jabłkowy - 1/4 szklanki
Sposób przygotowania:
Jabłka obieramy kroimy w kostkę.
Na patelnię dajemy olej kokosowy albo masło klarowane rozpuszczamy.
Do tłuszczu dodajemy jabłka mieszamy chwilę podgrzewamy można podlać sokiem albo wodę .
Jabłka mają być tylko lekko obgotowane ale całe.
Do jabłek dodajemy maliny chwilę mieszamy.
Gdy maliny się podgrzeją a raczej rozpadną dodajemy przygotowany ryż mieszamy wsypujemy cukier do smaku.
Całośc mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.