Kopytka marchewkowe
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 20 dag
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
masło - 2-3 łyżki
bułka tarta - 1-2 łyżka
Sposób przygotowania:
Wyrabiamy masę ręką.
Jeżeli masa jest wolna to dodajemy jeszcze mąki i wyrabiamy.
Wrzucamy do gotującej się lekko osolonej wody od wypłynięcia gotujemy 5-7 minut.
Do rondelka dajemy masło rozpuszczamy dodajemy bułkę tartą mieszamy aby się nie przypaliła a nabrała ładnego złotego koloru.
Kopytka wyjmujemy łyżką cedzakową.
Kopytka posypujemy przygotowanym masełkiem.
Podajemy na ciepło
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.