Muffinki z makiem i płatkami jaglanymi
gosia56Rodzaj posiłku: ciasta, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło miekkie - 2 łyżki
cukier kokosowy - 2 łyżki
wiórki kokosowe - 2 łyżki
mąka pszenna - 3 łyżki
ciasto:
płatki jaglane - 15 dag
mąka pszenna - 5 dag
cukier kokosowy - 2-3 łyżki
olej - 1/2 szklanki
jogurt - 1 szklanka
orzechy włoski - 2-3 łyżki
Sposób przygotowania:
Jabłko obieramy ze skórki ścieramy na tarce
Do miski wsypujemy płatki jaglane mąkę,mak suchy mielony, proszek do pieczenia ,sodę i cukry .
Mieszamy bardzo krótko wszystkie składniki.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 25 minut.
Babeczki wyjmujemy z foremek i studzimy na desce
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.