![Zupa z czerwonej soczewicy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-03/15313-photo-main.jpg)
Zupa z czerwonej soczewicy
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, strączkowe, drób, nabiał krowi
Składniki:
ziemniaki - 2 szt.
marchewka - 1 szt.
por - 1 szt.
cebula - 1 szt.
soczewica czerwona - 1,5 szklanki
sok pomidorowy domowy - 1 szklanka
bazylia suszona do smaku
oregano do smaku
masło - 1 łyżka
serek topiony - 10 dag
Sposób przygotowania:
Soczewicę opłukać i dodać do zupy chwilę pogotować
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.