Kwiatuszki twarogowo dyniowe
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
purre z dyni - 30 dag
jajko - 1 szt.
sól do smaku
mąka pszenna - 1 szklanka
maka - 1 szklanka
dodatkowo
masło klarowane
cynamon
cukier kokosowy
orzechy włoskie - 1 garść
Sposób przygotowania:
Do zimnej dyni dodajemy mąkę wbijamy jajko dodajemy soli szczyptę i cukier waniliowy i dodajemy twaróg.
Wyrabiamy masę ręką jeżeli jest bardzo wolne to dodajemy jeszcze trochę mąki
Masę wałkujemy nie za cienko na posypanym mąką blacie.
Wycięte układamy na desce
Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni.
Zagotować wodę i ugotować kwiatuszkowe kopytka.
Kopytka podajemy na słodko polane masłem i posypane cukrem ,
,cynamonem.i orzechami
POLECAM!!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.