Naleśniki z maślanki
gosia56Rodzaj posiłku: ciasta, danie główne, desery, lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 2 szt.
mąka durum - 25 dag
soda - 1 łyżeczka
olej - 2 łyżki
ksylolit albo stewia do smaku
Sposób przygotowania:
Wlewamy maślankę do miski wbijamy jajka albo trzepiemy trzepaczką albo mieszamy w robocie.
Do maślanki wsypujemy mąkę ,olej ksylolit ale można zrobić ciasto bez słodkości.
Ubijamy i odstawiamy na chwilę.
Po czasie dodajemy sodę jeszcze raz trzepiemy.
Rozgrzewamy patelnię wlewamy ciasto i smażymy naleśniki z dwóch stron.
Ja smaże bez dodatku oleju.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.