![Tosty zwijane](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-03/15338-photo-main.jpg)
Tosty zwijane
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, orkisz, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
serek topiony w plastrach - 6 szt.
szynka wędzona - 6 plastrów
masło do smarowania
masło do patelni
Sposób przygotowania:
Kromki chlebka układamy na desce i lekko wałkujemy wałkiem do ciasta.
Kromki chleba smarujemy cienko masłem i posypujemy oregano. Kładziemy plasterek sera topionego u mnie z szynką lub inny ulubiony.
Tak przygotowane tosty zwijamy w ruloniki i obwijamy szynką u mnie szwarcwaldzka.
W każdego tosta wbijamy wykałaczkę aby szynka się nie otworzyła.
Patelnię lekko przesmarować tłuszczem i usmażyć tosty ze wszystkich stron, aż ser się rozpuści.
Podajemy od razu po usmażeniu.
POLECAM!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.