![Sałatka z tortelini](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-02/15037-photo-main.jpg)
Sałatka z tortelini
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
kiełbasa szynkowa - 25 dag
cebula czerwona - 1 szt.
korniszony - 3 szt.
seler w słoiku - 1 opakowanie
sól i pieprz do smaku
majonez - 3-4 łyżki
Sposób przygotowania:
Odsączamy ugotowane przelewamy zimną woda i odsączamy na sitku.
Kukurydze wlewamy na sitko i seler też odsączamy
Kiełbasę i korniszony kroimy w kostkę.
Tortellini przekładamy do miski dodajemy wszystkie pozostałe składniki doprawiamy solą i pieprzem dodajemy majonez mieszamy składniki .
Górę sałatki dekorujemy dowolnie .
Odstawiamy aby smaki się przegryzły.
POLECAM
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.