Kotlety z kaszy jaglanej z marchewką
gosia56Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
marchewka - 2 szt.
cebula - 1 szt.
jajko - 1 szt.
sól , pieprz do smaku
przyprawa do grila do smaku
kasza manna - 2 łyżki
bułka tarta - 2 łyżki
bułka tarta do panierki
masło klarowane - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w kostkę marchewkę ścieramy na tarce.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane dajemy cebulę i marchewkę podsmażamy chwilę studzimy
Kaszę przekładamy do miski mieszamy widelcem.
Do kaszy dodajemy zimną marchewkę z cebulą ,koperek zielony wbijamy jajko doprawiamy pieprzem ,solą i dodajemy przyprawę do grilla. Wbijamy jajko, wsypujemy kaszę i bułkę tartą wyrabiamy masę jeżeli jest wolna to dodajemy jeszcze trochę kaszy many lub bułki tartej.
Z masy formujemy mokrymi dłońmi kotlety obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety najlepiej odstawić na około 30 minut do lodówki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.