Zapiekanka z kaszy jaglanej ze śliwką
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, desery, jednogarnkowe, zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
śliwki węgierki - 20-25 szt.
cukier do smaku
masło wiórki - 10-15
wiórki kokosowe garść
Sposób przygotowania:
Śliwki myjemy przecinamy na pół wyjmujemy pestki.
Na dno naczynia do zapiekania wykładamy połowę kaszy na to wykładamy śliwki posypujemy cynamonem można posypać lekko cukrem jak śliwki są mało słodkie i wykładamy pozostałą kaszę.
Na kaszę sypiemy wiórki kokosowe i wiórki masła.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 30 minut. 175 ST C.
polecam!!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.