Muffinki z michałkiem
gosia56Rodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox, pieczywo
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, Wielkanoc
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
maślanka - 1 szklanka
olej kokosowy - 1/2 szklanki
cukier kokosowy - 2-3 łyżki
jajko - 1 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
orzechy włoski - 1 garść
cukierki michałki - 10 -12 szt.
Sposób przygotowania:
Cukierki michałki kroimy dowolnie.
Do drugiej miski wlewamy maślankę wbijamy jajko i wlewamy rozpuszczony olej kokosowy albo zwykły mieszamy trzepaczką.
Do miski z mąką dodajemy starte jabłko, pokrojone michałki mieszamy i wsypujemy do maślanki. Całość mieszamy bardzo krótko.
Ciastem napełniamy foremki, na górę sypiemy kawałki orzechów włoskich. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 25-30 minut.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.