Ciasteczka z marmoladą
gosia56Rodzaj posiłku: desery, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1 szklanka
cukier - 1/2 szklanki
cukier waniliowy - 1 szt.
jajko - 1 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
jogurt owocowy - 150 ml
marmolada
Sposób przygotowania:
Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego ,palcem robimy wgłębienie.
Kulki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Do wgłębienia dajemy marmoladę.
Blachy wkładamy do nagrzanego piekarnika na 150 st C i pieczemy 20-25 minut na złoty kolor.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.