Jajko w koszyczku szpinakowym
gosia56Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 1 szt.
sól,pieprz do smaku
czosnek niedźwiedzi do smaku
masło - 1-2 łyżka
jajka - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Do cebuli dodajemy szpinak u mnie mrożony w kostce.
Składniki na patelni cały czas mieszamy.
Szpinak chwilę podsmażymy. Szpinak doprawiamy solą pieprzem dodajemy czosnek i gałkę mieszamy.
Ze szpinaku formujemy dwa gniazdka na środku robimy wgłębienie i do środka wbijamy jajko.
Chwilę czekamy aż jajko się zetnie na małym ogniu
Jajko doprawiamy odrobiną pierzu i soli.
Patelnię przykrywamy na chwilę.
Podajemy na ciepło z ziemniakami.
Ale takie jajko sadzone można podać też na śniadanie.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.