Kotlety drobiowe z ananasem
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, drób, wieprzowina
Składniki:
szynka wedzoną - 4 plastry
ananasy - 4 plastry
jajko - 1 szt.
bułka tarta do panierki
Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka myjemy ,przecinamy na pół i tak z dwóch mamy 4 kotlety lekko rozbijamy .
Mięso posypujemy solą i pieprzem.
Kotlety układamy na desce na każdy kawałek kładziemy na mięsie plasterek szynki szwarcwaldzkiej lub innej wędzonej i plasterek ananasa
Każdy kotlet składamy na pół można spiąć szpilką do zrazów ale nie koniecznie.
Na talerz wybić jajko wymieszać o panierować kotlet w jajku i bułce tartej
Kotlety smażymy na złoty kolor.
Kotlety można podać na ciepło do obiadu, ale smakują tez dobrze na zimno
.POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.