Pasta z makreli wędzonej
gosia56Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
marchewka - 2 szt.
seler - 1 szt.
cebula czerwona - 1 szt.
sól do smaku
majonez - 2 łyżki
serek biały kanapkowy - 2 łyżki
korniszony - 2 szt.
papryka w proszku szczypta
Sposób przygotowania:
Makrelę obieramy z ości mieszamy widelcem Cebulę czerwoną kroimy w drobną kosteczkę. Korniszony też kroimy drobno.
Do miski przekładamy starte warzywa obraną makrelę, pokrojoną cebulę i korniszony.
Do składników dodajemy przyprawy sól, pieprz, czubricę zieloną, paprykę, dodajemy majonez i serek kanapkowy mieszamy składniki pasty.
Pastę odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.