![Śledzik z żurawiną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-02/15033-photo-main.jpg)
Śledzik z żurawiną
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wigilia
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
Cebula biała - 2 szt.
Cebula czerwona - 2 szt.
żurawina - 1 garść
Pieprz świeżo mielony - do smaku
olej lniany - 4-5 łyżki
czarnuszka do smaku
Sposób przygotowania:
Śledzie kroimy w ukośne paseczki. Cebulę odsączamy i przelewamy zimną wodą, odsączamy. Śledzie można zrobić w słoiki lub w miseczce. Na dno układamy trochę cebuli na to śledzie i tak na przemian aż do wykorzystania składników. Całość zalewamy olejem. Zamykamy naczynie i tak przygotowane śledzie wkładamy do lodówki najlepiej na dwa dni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.