Śledzik z żurawiną
gosia56Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wigilia
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
Cebula biała - 2 szt.
Cebula czerwona - 2 szt.
żurawina - 1 garść
Pieprz świeżo mielony - do smaku
olej lniany - 4-5 łyżki
czarnuszka do smaku
Sposób przygotowania:
Śledzie kroimy w ukośne paseczki. Cebulę odsączamy i przelewamy zimną wodą, odsączamy. Śledzie można zrobić w słoiki lub w miseczce. Na dno układamy trochę cebuli na to śledzie i tak na przemian aż do wykorzystania składników. Całość zalewamy olejem. Zamykamy naczynie i tak przygotowane śledzie wkładamy do lodówki najlepiej na dwa dni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.