Zupa z dyni i pasternaku
gosia56Rodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 1 szt.
czosnek - 3/4 ząbka
por - 1 szt.
pasternak - 1 szt.
sól,pieprz do smaku
kurkuma - 1 łyżeczka
papryczka chili kawałek
masło klarowane trochę
mleko kokosowe - 2-3 łyżki
Sposób przygotowania:
Do podsmażonej cebuli wlewamy trochę bulionu dodajemy pokrojoną dynię i pasternak i pokrojoną papryczkę chili pozbawioną nasion zagotowujemy.
Do gotującej się dyni wlewamy bulion, wsypujemy pokrojony por, dodajemy przyprawy i gotujemy aż warzywa prawie się rozgotuję.
Zupę miksujemy do zupy dodajemy mleczko kokosowe albo śmietanę mieszamy i podajemy najlepiej z grzankami chlebowymi.
POLECAM
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.