Roladki schabowe z soczewicą
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, mięso, strączkowe, pszenica, wieprzowina
Składniki:
kapusta kiszona - 30 dag
soczewica czerwona - 1/2 szklanki
cebula - 1 szt.
czubrica zielona do smaku
kasza manna - 1 łyżka
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Kapustę kiszoną odciskamy z wody kroimy drobno.
Cebulę kroimy .
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy cebulę podsmażamy dodajemy kapustę chwilę przesmażamy .
Po chwili smażenia dodajemy soczewicę doprawiamy solą i pieprzem wsypujemy kaszę mannę mieszamy i studzimy.
Lub ulubioną przyprawą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.