Jesienne guziczki
gosia56Rodzaj posiłku: ciasta, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier puder - 10 dag
mąka ziemniaczana - 20 dag
mąka pszenna - 30 dag
cukier waniliowy do smaku
kakao
Sposób przygotowania:
Zagniatamy ciasto.
Które dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao zagniatamy lekko tylko tak aby powstał marmurek.
Ciasto wałkujemy i wycinamy krążki albo kwiatki .Układamy na blasze .
Wyłożonej papierem do pieczenia.
Mniejszym kieliszkiem robimy na każdym ciasteczku robimy rowki ,ale tylko lekko dociskamy.
Rurką plastikową do picia robimy na środku dziurki dwie albo cztery.
Nagrzewamy piekarnik i pieczemy dwie blachy termoobieg 150stopni około 20 minut.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.