Kanapki z tortili z pastą
gosia56Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, soja, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
marchewka - 1 szt.
pietruszka - 1 szt.
seler - 1/2 szt.
por - 1 kawałek
korniszon - 1-2 szt.
sól ,pieprz do smaku
majonez - 1-2 łyżka
serek kanapkowy - 2-3 łyżki
placki tortilli - 3-4 szt.
Sposób przygotowania:
Jak warzywa wystygną ścieramy je na tarce na średnich oczkach.
Makrelę obieramy z ości rozdrabniamy widelcem. Do makreli dodajemy starte warzywa, pokrojoną cebulę.
. Pora zielona część kroimy bardzo drobno i korniszona też pokroić bardzo drobno dodajemy do makreli.
Do składników dodajemy przyprawy sól, pieprz majonez i serek mieszamy ręcznie.
Jeżeli pasta jest trochę za twarda to dodajemy jeszcze trochę majonezu albo serka jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy.
Tak przygotowaną pastę odstawiamy do lodówki na chwilę aby smaki się przegryzły.
Przygotowanie kanapek.
Placki tortilli smarujemy pastą zwijamy w ruloniki zawijamy w folię aluminiową każdą osobno.
Wkładamy na około 30 minut do lodówki.
Przed podaniem rozwijamy z foli i kroimy ukośne kanapki i podajemy.
POLECAM!!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.