![Zupa gołąbkowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-02/15195-photo-main.jpg)
Zupa gołąbkowa
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: mięso, drób, wieprzowina
Składniki:
mięso mielone - 30-40 dag
ziemniaki - 3-4 szt.
cebula - 2 szt.
marchewka - 2 szt.
czosnek - 2-3 ząbki
ryż - 10 dag
sól ,pieprz do smaku
czosnek niedzwiedzi do smaku
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
sok pomidorowy - 250 ml
Sposób przygotowania:
Do cebuli dodajemy mięso mielone podsmażamy.
Do podsmażonego mięsa wlewamy bulion i dodajemy starte marchewki
Kapustę obieramy z liści wycinamy głąb kroimy w kostkę wrzucamy do garnka.
Gotujemy chwilę.
Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę można wrzucić do zupy albo ugotować oddzielnie.
Tak samo robimy z ryżem albo wsypujemy od razu do zupy albo można podgotować oddzielnie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.