Ryż z jarmużem
gosia56Rodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
jarmuż liście - 10 kilka
marchewka - 2 szt.
cebula biała - 1 szt.
szalotka - 1 szt.
czosnek - 2-3 ząbki
masło klarowane
sól,pieprz do smaku
imbir mielony do smaku
bulion - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Jarmuż myjemy odcinamy grube nerwy wrzucamy na wrzątek na chwilę.
Przelewamy zimną wodą studzimy i drobno kroimy.
Wlewamy bulion. Doprawiamy. Mieszamy.
Nakrywamy patelnię i tak zostawiamy na chwilę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.