Ciecierzyca na gęsto
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
kiełbasa - 2-3 kawałki
cebula - 2 szt.
boczek wędzony - 2-3 plastry
papryka czerwona - 1 szt.
sól ,pieprz do smaku
majeranek - 1 łyżka
cukier do smaku
sok pomidorowy - 250 ml
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Następnie odlewamy wodę wlewamy nową i gotujemy w lekko osolonej około 60 minut następnie odsączamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojony boczek chwilę podsmażamy dodajemy pokrojoną cebulę smażymy .
Do cebuli dodajemy kiełbasę podsmażamy
Jak kiełbasa będzie podsmażona dodajemy paprykę,pomidory sok pomidorowy i koncentrat,doprawiamy . Dodajemy odsączoną ciecierzycę ,mieszamy.
Podajemy na ciepło najlepiej z pieczywem.
Takie danie można podać na obiad albo ciepłą kolację.
POLECAM. .
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.