Roladki schabowe z jabłkiem
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, orzechy wszystkie, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
szynka wędzona - 2 plastry
ser zółty - 2 plastry
sól,pieprz do smaku
dodatkowo do nadzienia
cebula - 1 szt.
orzechy włoski trochę
olej - 1-2 łyżka
do panierki
jajko - 1 szt.
mąka i bułka tarta trochę
Sposób przygotowania:
Przygotowanie nadzienia.
Jabłko obieramy kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę.
Orzechy siekamy na drobniejsze kawałki.
Do miseczki dajemy jabłko, cebulę, orzechy doprawiamy pieprzem i wlewamy olej mieszamy składniki nadzienia.
Plastry schabu rozkładamy na desce na każdy plaster schabu dajemy po plasterku szynki na to wykładamy farsz. Na górę dajemy po plasterku sera żółtego.
Zwijamy ciasno roladki.
Roladki obtaczamy najpierw w mące później w jajku i bułce tartej.
Tak przygotowane roladki zawijamy w folię wkładamy do lodówki na jakiś czas.
Na patelni rozgrzewamy olej rozwijamy z foli roladki i obsmażamy ze wszystkich stron.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.