Wątróbka z jabłkiem i śliwką
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, mięso, pszenica, drób
Składniki:
cebula biała - 2 szt.
śliwki węgierki - 10 szt.
sól ,pieprz do smaku
majeranek - 2 łyżeczki
natka pietruszki garść
mąka pełnoziarnista łyżka
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Śliwki myjemy przecinamy na pół pestkujemy.
Jabłko myjemy kroimy w cząstki .
Cebulę kroimy w pióra
Wątróbki osuszamy posypujemy odrobiną pieprzu i obtaczamy w mące pełnoziarnistej.
Na patelni rozgrzewamy olej dajemy wątróbki podsmażamy aż zmieni kolor.
Do wątróbki dodajemy pokrojoną cebulę i jabłka.
Do wątróbki dodajemy śliwki.
Dodajemy przyprawy majeranek ,ocet balsamiczny mieszamy nakrywamy patelnię i gotujemy .
Danie przed podaniem można posypać odrobiną soli i posypać natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.