![Buraczki na ciepło z żurawiną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-03/15311-photo-main.jpg)
Buraczki na ciepło z żurawiną
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
cebula - 1 szt.
jabłka - 2 szt.
żurawina suszona garść
sól ,pieprz do smaku
kminek mielony do smaku
olej do podsmażenia
Sposób przygotowania:
Buraki u mnie te podłużne myjemy, każdy oddzielnie zawijamy w folię aluminiową układamy na blasze i pieczemy w piekarniku 45 minut sprawdzamy najlepiej patyczkiem.
Ale można tez ugotować.
Żurawinę można przelać na sitku gorącą wodą . ale nie koniecznie.
Zimne buraki obieramy i ścieramy na tarce.
W rondlu rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę dusimy ,dodajemy żurawinę chwilę dusimy dodajemy starte buraki i starte jabłka podgrzewamy . chwilę.
Buraczki doprawiamy solą ,pieprzem ,,kminkiem , wlewamy ocet balsamiczny mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.