Kotlety jaglane z kapustą
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, grzyby, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
kapusta biała szatkowana - 1 garść
pieczarki - 5-6 szt.
cebula - 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko - 1 szt.
kasza manna - 2 łyżki
bułka tarta - 2 łyżki
masło klarowane - 1 łyżeczka
bułka tarta do panierki
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pieczarki do pieczarek dodajemy kapustę chwilę jeszcze przesmażamy studzimy.
Kaszę przekładamy do miski mieszamy aby kasza się rozpadła.
Do kaszy dodajemy zimne pieczarki, dodajemy przyprawy, wbijamy jajko wsypujemy bułkę tartą i kaszę mannę wyrabiamy masę.
Jeżeli masa wyjdzie wolna można dodać trochę bułki tartej albo kaszy manny.
Z masy najlepiej mokrymi dłońmi formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety smażymy lub pieczemy w piekarniku w 180 stopniach do zrumienienia ok. 40 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.