Surówka z kalarepy
gosia56Rodzaj posiłku: sałatki
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
marchewka - 2 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
koperek zielony garść
sok z cytryny do smaku
olej - 2-3 łyżki
śmietana - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Paprykę ja zawsze obieram ze skórki kroimy w drobną kostkę albo też ścieramy na tarce. Koperek drobno siekamy.
Warzywa przekładamy do miski skrapiamy sokiem cytrynowym, doprawiamy solą pieprzem dodajemy olej do warzyw mieszamy.
Przed podaniem dodajemy śmietanę.
Propozycja na pyszną, smaczną i lekką surówkę jako dodatek do obiadu albo do mięska z grilla.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.