Ciasteczka z płatków jaglanych
gosia56Rodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
masło - 10 dag
jajko - 1 szt.
cukier kokosowy - 8 dag
wiórki kokosowe - 3 łyżki
dodatkowo mąka kokosowa do obtoczenia
Sposób przygotowania:
.Zagniatamy ręką masę aż do połączenia składników.
Miskę odstawiamy na kilka minut aby masa odpoczęła.
Na talerz wsypujemy mąkę kokosową.
Łyżeczką nabieramy masę robimy kulki wielkości orzecha włoskiego dajemy na talerz i obtaczamy je w mące kokosowej.
Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem układamy je w odstępach.
Każdą kulkę przyciskamy delikatnie aby ją spłaszczyć.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 i pieczemy około 20 minut.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.