Zupa krem z żółtej cukinii
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
cukinia żółta - 1 kg
marchewka - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
imbir mielony.gałka muszkatołowa do smaku
serek topiony - 10 dag
dodatkowe bułka i masło
Sposób przygotowania:
Do rondla dajemy masło dodajemy cebulę i czosnek pokrojony chwilę dusimy dodajemy pokrojoną cukinię dodajemy marchewkę może być taka ugotowana w rosole wlewamy rosół gotujemy aż cukinia będzie miękka doprawiamy do smaku i dodajemy serek topiony,można dodać cały i mieszać ąż się rozpuści albo po prostu pokroić go w kostkę.Tak przygotowaną zupę odstawiamy na chwilę . Zupę miksujemy.
Następnie dodajemy listki bazylii u mnie zielonej i czerwonej i miksujemy.
Zupę podajemy z grzankami i bardzo modnymi ostatnio kwiatami cukinii
Bułkę kroimy w kostkę i smażymy na masełku tak aby były chrupiące.
POLECAM!!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.