Surówka z kapusty i buraków
gosia56Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
kapusta kiszona - 30 dag
jabłko - 2 szt.
pieprz czarny do smaku
olej
Sposób przygotowania:
Na patelnię wlewamy olej dodajemy pokrojoną w pióra cebulę podsmażamy.
Do cebuli dodajemy odciśniętą kapustę kiszoną przesmażamy tak około 5 minut.
Buraki obieramy i ścieramy na tarce .
Jabłko tez ścieramy na tarce może być ze skórką.
Do zimnej kapusty dodajemy buraki i jabłko doprawiamy świeżo tłuczonym pieprzem i odrobiną soli jeżeli trzeba
Wymieszać wszystkie składniki.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.