Kasza manna z dynią
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
woda - 2-3 łyżki
cukier kokosowy - 2 łyżki
kasza manna - 3-4 łyżki
masło - 1 łyżka
cynamon na górę
Sposób przygotowania:
A można tez ugotować dynię w garnku.
Zimną dynię miksujemy.
Do garnka na dno wlewamy trochę wody zagotować następnie wlewamy mleko zagotować.
Jak mleko się zagotuje wsypujemy kaszę, gotujemy chwilę. Do kaszy dodajemy mus dyniowy wymieszany z cukrem i masło.
Chwilę jeszcze gotujemy.
Ugotowaną kaszkę wylewamy na talerz posypujemy cynamonem
podajemy na ciepło.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.