Jajecznica z dynią
gosia56Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
cebula biała - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
jajka - 4 szt.
papryka czerwona - 1/2 szt.
sól ,pieprz do smaku
imbir do smaku
masło - 2 łyżki
szczypior garść
Sposób przygotowania:
Szynkę kroimy w paseczki.
Cebulę i czosnek kroimy drobno.
Paprykę i szczypior kroimy drobno.
Na patelni rozgrzewamy olej i masło dodajemy szynkę wysmażamy.
Dobrze wysmażoną szynkę zdejmujemy z patelni tłuszcz zostawiamy dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek dusimy.
Do cebuli dodajemy dynię dusimy aby odparować nadmiar wody.
Jajka wbijamy do miseczki doprawiamy wlewamy do dyni mieszamy aż jajka się zetną.
Do masy dodajemy pokrojoną paprykę i szczypior i szyneczkę .
Podajemy na ciepło z kromeczką chlebka na śniadanko albo na kolację.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.