![Placuszki z pieczarek](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-03/15331-photo-main.jpg)
Placuszki z pieczarek
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka durum - 4 łyżki
śmietana gęsta - 2 łyżki
woda gazowana - 100 ml
natka pietruszki garść
jajko - 1 szt.
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Do miseczki wbijamy jajko wlewamy wodę gazowaną,śmietanę i pokrojoną natkę pietruszki sól ,pieprz czarny najlepiej świeżo tłuczony,do tego wsypujemy mąkę u mnie z pszenicy durum.
Mieszamy trzepaczką składniki.
Do masy dodajemy pokrojone pieczarki mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką kładziemy porcję. Formujemy kotlecik i smażymy z dwóch stron.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.