Ciasteczka z płatków owsianych
gosia56Rodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
orzechy włoskie - 10 dag
mąka pszenna - 10 dag
masło - 12 dag
cukier kokosowy - 10 dag
sól szczypta
jajka - 2 szt.
dodatkowo:
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe
migdały siekane
Sposób przygotowania:
Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni jak przestygną to siekamy.
Do miski dajemy wszystkie składniki,miękkie masło,wyrabiamy ręką ciasto.
Na blat sypiemy mąkę wałkujemy ciasto wycinamy serduszka foremką i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
2 blachy jednocześnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 st termoobieg i pieczemy około 20 minut na złoty kolor.
Jak ciasteczka wystygną smarujemy dowolnie polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi albo migdałami siekanymi.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.