![Placuszki marchewkowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-03/15279-photo-main.jpg)
Placuszki marchewkowe
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
natka pietruszki pęk
jajka - 2 szt.
imbir mielony do smaku
chilii szczypta
mąka dowolna u mnie pełnoziarnista - 1 łyżka
bułka tarta - 2 łyżki
olej - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Natkę pietruszki siekamy dodajemy do marchewki.
Do marchewki dodajemy przyprawy ,wbijamy jajka, wsypujemy bułkę kaszę i mąkę na koniec dodajemy olej wyrabiamy dokładnie masę.
Rozgrzewamy olej na patelni i łyżką dajemy porcję masy formujemy kotleciki i smażymy na rumiano z dwóch stron.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.