Kotlety z kaszy i pieczarek
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, jęczmień, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 50 dag
natka pietruszki pęk
jajka - 2 szt.
bułka tarta - 2 łyżki
mąka pełnoziarnista - 1 łyżka
imbir mielony do smaku
masło - 1 łyżka
cebula - 1 szt.
bułka tarta do panierki
Sposób przygotowania:
Pieczarki czyścimy siekamy z cebulą .
Natkę pietruszki siekamy
Rozgrzewamy masło na patelni dodajemy posiekane pieczarki z cebulą podsmażamy doprawiamy solą i pieprzem chłodzimy.
Do zimnej kaszy dodajemy zimne pieczarki ,natkę pietruszki wbijamy jajka dodajemy przyprawy ,bułkę tartą i mąkę .
Wyrabiamy masę
Najlepiej jest odstawić masę na chwilę .
Z masy formujemy u mnie podłużne kotlety które obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety smażymy na oleju.
Podajemy na ciepło np do obiadu lub na zimno do pieczywa.
POLECAM
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.