![Pasta z makreli i jabłka](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-03/15375-photo-main.jpg)
Pasta z makreli i jabłka
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula czerwona - 1 szt.
jajka gotowane - 3 szt.
jabłko większe - 1 szt.
majonez - 1 łyżka
korniszony u mnie patisony - 2 szt.
sól,pieprz do smaku
koperek zielony
Sposób przygotowania:
Makrelę obieramy z ości rozdrabniamy trochę.
Cebulę i korniszony kroimy w drobną kosteczkę.
Jabłko obieramy ze skórki ja połowę pokroiłam w kosteczkę a drugą połowę starłam na tarce na średnich oczkach.
Koperek zielony drobno siekamy ja dodałam 2 łyżeczki mrożonego.
Obraną makrelę przekładamy do miski , dodajemy przygotowane pokrojone składniki i majonez, serek. Doprawiamy solą i pieprzem mieszamy.
Pastę odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzła
Mamy pyszną pastę na pieczywo
POLECAM!!!
Na koniec dodajemy majonez i serek jeszcze raz mieszamy. Pastę odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły. POLECAM!!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.