![Pasta z rukoli i pomidorów](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-02/15240-photo-main.jpg)
Pasta z rukoli i pomidorów
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
pomidory suszone w oleju - 5-7 kawałków
czosnek - 2-3 ząbki
olej z pomidorów trochę
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pomidory z zalewy też drobno siekamy.
Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę.
Rukolę pomidory czosnek dajemy do miski dodajemy serek mieszamy.
składniki pasty doprawiamy solą i pieprzem
Jeżeli pasta wyszła trochę sucha to dodajemy oliwę z pomidorów albo odrobinę śmietany.
Pasta to pyszny dodatek do dań z grilla albo na kanapki.
Najlepiej przygotawać ją wcześniej aby smaki się przegryzły.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.