Pasta z rukoli i pomidorów
gosia56Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
pomidory suszone w oleju - 5-7 kawałków
czosnek - 2-3 ząbki
olej z pomidorów trochę
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pomidory z zalewy też drobno siekamy.
Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę.
Rukolę pomidory czosnek dajemy do miski dodajemy serek mieszamy.
składniki pasty doprawiamy solą i pieprzem
Jeżeli pasta wyszła trochę sucha to dodajemy oliwę z pomidorów albo odrobinę śmietany.
Pasta to pyszny dodatek do dań z grilla albo na kanapki.
Najlepiej przygotawać ją wcześniej aby smaki się przegryzły.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.