
Sałatka z cukinii do grilla

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
liście bazylii - 10 szt.
mięta kilka listków
płatki migdałowe - 2-3 łyżki
pieprz do smaku
cukier - 1-2 łyżeczka
czrewona porzeczka garść
olej
Sposób przygotowania:
Cukinię myjemy nie obieramy kroimy w plasterki obieraczką do warzyw.
Wyciskamy sok z cytryny dodajemy cukier mieszamy i polewamy paski cukinii mieszamy i zostawiamy na około pół godziny.
Liście bazylii drobno siekamy.
Liscie miety drobno siekamy.
Paski cukinii układamy na półmisku dowolnie
Całość posypujemy pieprzem świeżo mielonym siekanymi listkami bazylii i mięty spryskujemy olejem.
Wykładam na cukinie porzeczkę
Na koniec posypujemy płatkami migdałowymi.
Sałatkę najlepiej trochę schłodzić przed podaniem.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.