Zupa krem z buraków
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Wigilia
Zawiera: nabiał, cytrusy, drób, nabiał krowi
Składniki:
buraki - 3-4 szt.
ziemniaki - 2 szt.
jabłko - 2 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 2-3 ząbki
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku
ziele angielski - 4-5 szt.
listek laurowy - 2 szt.
dodatkowo śmietana do dekoracji
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obieramy i kroimy w dowolne kawałki.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy.
Jabłka myjemy wydrążamy środek nie obieramy ze skórki tylko kroimy
.
Do rosołu dodajemy przygotowane warzywa wrzucamy listek laurowy i ziele angielskie gotujemy aż warzywa się prawie rozgotują.
Pod koniec gotowania doprawiamy .
Pamiętamy aby przed miksowaniem wyłowić z zupy listki i ziele angielskie
Gotową zupę miksujemy .
Przed podaniem dodajemy śmietanę .
POLECAM!!!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.