Babka marchewkowa
gosia56Rodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier kokosowy - 15 dag
masło - 10 dag
mąka pszenna - 25 dag
posypka czekoladowa - 5 dag
orzechy włoskie posiekane trochę garść
cynamon - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Marchewkę ścieramy na tarce na drobnych oczkach.
Masło ucieramy z cukrem i dodajemy stopniowo jajka cały czas ucieramy mikserem.
Do utartej masy dodajemy marchewkę,mieszamy.Następnie do masy dodajemy mąkę,wymieszaną z proszkiem do pieczenia,cynamon,posypkę czekoladową,i część orzechów.
Całość wymieszać dać do formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Na górę posypać pozostałą cześć orzechów.
Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 50-60 minut,175 st ,pieczemy na złoty kolor.
POLECAM!!!
Zastanów sie co wypisujesz za bzdury jak powiedziałam otym kolezance to powiedziała ze jestes nieobyta i sie nieznasz u nas caly czas sie piekło i bedzie piekło w podłuznych foremkach babki kesk to co to jest według was.nie babka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.